Saturday, 4 January 2014

Atasi Tekanan / Stress dengan B-Complex Shaklee

   
Perbezaan B-Complex Shaklee :
Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi  yang pertama di dunia dengan kadar kebolehan serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang semula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran ada bersifat sintetik.

B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-complex untuk mendapatkan kesimbangan dan keberkesanan yang sempurna. 

Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air. Sebarang lebihan tidak akan disimpan, sebaliknya disingkirkan melalui pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-complex setiap hari.
Manfaat utama B-Complex Shaklee :
* Menukar makanan kepada tenaga - bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan/stress.
* Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, kemurungan dan imsomnia.
* Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang. Klik di sini untuk mengetahui akibat daripada kekurangan b-complex kepada ibu mengandung.
* Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
* Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah pembentukan katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus.
* Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
* Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
* Mencegah kerekahan mulut, jangkitan lidah dan nafas berbau.
* Detoksifikasi - meredakan alahan.

Bilangan Saiz Setiap Botol
120 biji dalam 1 botol

Jadual Makan
Untuk kesihatan berpanjangan - 1 biji sehari selepas makan
Untuk rambut gugur, tekanan, anemia dan kesakitan - 1 biji 2,3 kali sehari selepas makan

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.
 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya di talian berikut:

Nama : Ain Naim
ID Shaklee : 962541
Sms/WhatsApp : 014-9270545
Email : nurulain2001@yahoo.com


&


 

No comments: