Friday, 24 April 2015

Kali Ni Mommy Try Botol MAM Pula [Breastfeeding Journey With Ammar Mikail Part 16]

Assalamualaikum..

Kali ni mommy nak cerita pasal puting susu Ammar yang dah terbelah..aiyooo..

Tadi masa ambil Ammar, pengasuh cakap puting susu Ammar dah terbelah, macam kena gunting. So bila bagi Ammar susu, habis basah bajunya. Mommy kata takpelah, nasib baik dekat rumah masih ada botol susu yang belum pakai.

Bila balik rumah baru mommy tengok puting Ammar tu..Dan ya, memang dalam keadaan yang macam kena gunting..so mommy rasa musykil di situ..sapa yang gunting?? ermmmm...

Nak tak nak mommy ambil botol MAM yang ada dalam almari..MAM ni mommy beli selepas buat entry ni.. Tapi Ammar reject juga MAM masa tu..

Lepas basuh bersih2 dan steril botol dan nipple MAM tu, mommy terus bagi Ammar minum. Alhamdulillah macam ok plak kali ni..ke sebab Ammar lapar?? Ehh takla..dia baru lepas df ngan mommy..Maybe betul la kot Ammar boleh terima MAM.

Esoknya mommy hantar ke taska botol MAM tulah. Dalam tengah hari mommy wasap pengasuh tanya Ammar ok ke dengan puting baru. Alhamdulillah Ammar boleh terima dah...good boy Ammar!!

So takdelah mommy susah hati lagi..sebab dah tak susah hati, mommy belanja sekeping gambar ye..heheOklah..ni saje untuk kali ini.. nanti kita sharing2 lagi ye..

Baibai semua..

Nota chinta : Nanti jemput baca Part 17 pula ye..
Ni part yang lepas..Part 15..

# Berminat dengan set untuk banyakkan susu ibu Shaklee? Boleh tengok sini ye..
# Hubungi mommy untuk dapatkan khidmat nasihat percuma..
                                                                   # 014-9270545 (Ain)

No comments: